SISTEM "KJUČ U RUKE"

Što je znači pojam "ključ u ruke"?

Izgradnja ključ u ruke predstavlja metodu gradnje u kojoj sve radove obavlja generalni izvođač od početka do kraja. Gotova kuća praktički je spremna za useljenje odmah nakon preuzimanja "ključa u ruke". Naravno, ovaj pojam se ne podrazumijeva uvijek pod spremnim za useljenje, jer često dolazi do zabune kod pojma "ključ u ruke". U nekim slučajevima se pod pojmom "ključ u ruke" podrazumijeva samo izgradnja golih zidova (rohbau). Pod pojmom "Rohbau" podrazumijeva se vanjska kontura objekta uključujući krov. Prozori, fasada, instalacije, podne i zidne obloge ipak nedostaju. Naknadni unutarnji rad obično uključuje i druge završne radove u objektu, na primjer: estrih i unutarnju žbuku, podne, zidne i stropne obloge, kao i grijanje i vodovod, elektroinstalacije i stolariju.

Najveća prednost sistema ključ u ruke je ušteda vremena i idealna je za investitore koji nemaju previše vremena za dolazak na gradilište i zanatskih vještina. Konstrukcija ključ u ruke ima i svoje prednosti u pogledu troškova: oni koji pregovaraju o fiksnoj cijeni točno znaju koje troškove moraju očekivati, nema dodatnog financiranja.

U poduzeću Shema bau d.o.o točno definiramo naše faze ekspanzije. Sistem ključ u ruke dostupan je kod nas u četiri različite razine:

  1. Kuća u rohbau fazi: goli zidovi i krov
  2. Kuća s svim instalacijama, vanjskom stolarijom, ali ne i fasadom
  3. Kuća gdje nedostaju samo sanitarije, podovi i unutarnja stolarija
  4. Gotova kuća! Ovdje nedostaje samo namještaj